Retete delicioase de espresso, cappuccino si latte pentru iubitorul de cafea

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Preparat cum se cuvine, espressoul italian autentic este cu adevarat grozav, reprezentand baza pentru multe bauturi delicioase usor de pregatit, inclusiv cappuccino si latte. Multi oameni prefera combinatii simple de espresso cu lapte fiert, insa, poti sa alegi si retete care includ condimente, siropuri si alte ingrediente. Oricine isi poate prepara bauturi ca espresso, cappuccino si latte chiar de acasa, doar folosind un echipament de baza, ca un espressor, mixer de batut laptele spuma si, desigur, un espresso italian grozav. In continuare vei gasi cateva retete importante pentru a te ajuta sa-ti imbunatatesti abilitatile de preparare.

Retete traditionale de espresso – bazele

Espresso

O bautura concentrata produsa prin fortarea trecerii de apa fierbinte prin cafea fin macinata cu un espressor pentru o cantitate de aproximativ o ceasca. Un espresso perfect este delicios de pufos, cu o aroma intensa si o crema catifelata. Servita, ideal, intr-o cana pre–incalzita de espresso. Tine minte ca scrierea si pronuntia corecta este “espresso”, nu “expresso”.

Espresso Macchiato

Un singur shot de espresso peste care se toarna 1 – 2 linguri de lapte spuma. Se serveste cel mai bine intr-o cana de espresso pre–incalzita.

Cappuccino

Preparat traditional cu 1/3 parti espresso, 1/3 lapte fiert si 1/3 spuma intr-o cana mica de cappuccino, care are o capacitate de 120 – 180 ml. Cappuccino poate fi ornat cu ciocolata maruntita, pudra de cacao, scortisoara sau nucsoara, daca vrei. Pentru a prepara un cappuccino aromat, adauga un sirop de cafea calitativ, ca Monin.

Caffe Latte

Un shot dublu de espresso amestecat cu aproximativ 150 ml de lapte fiert, la care se adauga putina spuma sau chiar deloc. Servit intr-un pahar mare de latte, care are, in general, capacitati de 270 – 350 ml. Pentru a prepara un latte aromat, adauga doar niste sirop de cafea calitativ, precum Monin.

Black Eye

O cafea americana, tare si buna, cu un shot dublu de espresso adaugat – nu e pentru cei care au probleme cu inima!

Caffe Americanno

Espresso diluat cu apa fierbinte pentru a scadea din taria cafelei.

Espresso Dopio (Espresso dublu)

Dubleaza cantitatea de espresso la 60 – 90 de ml pentru a-ti dubla placerea. Servit, in mod normal, intr-o ceasca mai mare de espresso de cam 90 de ml ori intr-o cescuta mica de cappuccino.

Espresso con Panna

Un shot sau doua de espresso peste care se adauga frisca. Doar frisca adevarata merge!

Retete de cappuccino si espresso simple cu vigoare!

Espresso Romano

Un shot simplu de espresso peste care se adauga coaja de lamaie proaspat rasa. Aceasta nu este o reteta italieneasca traditionala de espresso, fiind mai mult servita in Statele Unite.

espresso

Espresso vienez picant

Amesteca un shot dublu de espresso, ½ lingurita de scortisoara, 4 cuisoare si ½ lingurita de condimente. Adauga deasupra frisca adevarata.

Mocha Cappuccino

Amesteca 1/3 parti de espresso cu 2/3 parti de fiert in aburi si adauga cacao dizolvata ori sirop de ciocolata pentru a-i da gust.

Retete de espresso rece

Cool Cocoa Espresso

Amesteca un singur shot de espresso (racit) cu 2-3 linguri de cacao, ½ lingura de extract de vanilie si o masura de lapte rece. Adauga peste amestec gheata intr-un pahar inalt si frisca adevarata.

Leave a Reply