Trei salate perfecte pentru weekend

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Acum că se apropie weekendul și recunoastem că am cam exagerat cu mâncărurile grele pe parcursul intregii saptamani, o bună oportunitate ar fi să ne gătim cât mai multe salate de legume în care putem include ton, somon sau creveți, în funcție de preferința fiecăruia dintre noi.

Fiind încă vara, avem totuși nevoie de grăsimi nesăturate, cum sunt cele provenite din măsline, pește, porumb, soia sau floarea-soarelui.

În continuare, îți voi prezenta 3 tipuri de salate pe care le poți prepara acasă, foarte rapid.

Salată de ton cu legume. Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente: o conservă de ton, o jumătate sau un sfert de conservă de porumb, o salată, o jumătate de castravete Fabio, o roșie, un ardei roșu, un măr tăiat felii subțiri, ulei de măsline, 200 de g de telemea, ulei de măsline și sare. Pentru doritori, această salată se poate servi împreună cu un dressing ce conține iaurt cu usturoi pisat. Eu am încercat această rețetă și sunt sigură că îți va plăcea și ție.

Salată de somon cu legume. În cazul acestei rețete, ai avea nevoie de 200-300 de grame de somon afumat, 1 ou fiert, 1 ceapă roșie, 2 mere și 200 de grame de maioneză. Modul de preparare al acestei rețete este foarte simplu: trebuie să tăi toate legumele mărunt și apoi să le aranjezi în straturi și apoi adaugi maioneza, după gust.

salata cu carne

Salată de legume cu creveți. Această rețetă este una mai pretențioasă și necesită următoarele ingrediente: 10-15 creveți decorticați, 1 ardei gras roșu, 3 linguri de suc de lămâie, 1 lingură de sos de soia, o jumătate de linguriță de piper alb măcinat, un morcov mai mic curățat și răzălit, o linguriță de ulei de susan, jumătate de castravete Fabio tăiat în bucățele și o ceapă mică roșie tăiată în cubulețe. Într-un castron, amesteci creveții, ardeiul, ceapă și castravetele. Apoi, într-un alt castron, amesteci uleiul de susan cu piperul alb, sosul de soia și sucul de lămâie. Acest dressing se toarnă peste creveți și se servește cu semințe de susan.

Pe lângă faptul că cele trei feluri de salată ne vor ajuta să ne detoxifiem puțin după cantitatea mare de carne de porc și cozonac, acestea sunt și foarte gustoase și ne vor oferi nutrienții de care avem nevoie pe timp de iarnă. În plus sunt gata în 15-20 de minute numai bine când te întorci flămândă de la serviciu.

Leave a Reply